O mnie

Dietetyk - ilustracja

Dietetyk - moje zdjęcie

Dietetyk Kliniczny, mgr inż. Małgorzata Mojzykiewicz (Słupinska)

W 2007 roku ukończyłam studia na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, specjalność Dietetyka. Tematem mojej pracy magisterskiej była ocena wielkości pobrania płynów i stanu uwodnienia organizmu przy uwzględnieniu aktywności fizycznej w grupie diabetyków. Z myślą o najmłodszych Pacjentach w 2009 roku ukończyłam również studia podyplomowe z zakresu pedagogiki. Główny obszar moich zainteresowań to zapobieganie powstawania otyłości, żywienie osób z cukrzycą oraz kobiet w okresie okołoporodowym. Swoją wiedzę i umiejętności zdobyte podczas codziennej pracy z Pacjentem pogłębiam poprzez dodatkowe uczestnictwo w rozmaitych szkoleniach i kursach z zakresu dietetyki i psychologii żywienia. Należę również do Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków.

Zdjęcie dyplomu:

Dietetyk Poznań - zdjęcie dyplomu

Potwierdzenie członkostwa w Polskim Stowarzyszeniu Dietetyków

Certyfikaty

Certyfikat - Psychologia w leczeniu otylości

Certyfikat - uczestnictwo w konferencji naukowej IV Ogólnopolskie Dni Otyłości

Certyfikat - Jak emocje wpływają na żywienie. Najnowsze trendy w psychodietetyce stosowanej.
Trendy-w-dietetyce
Rola diety w chorobach tarczycy

 

[Słowa kluczowe: dietetyk Poznań, dietetyk Mosina, dietetyk Pobiedziska, dietetyk dla osób z nadwagą i otyłością, dietetyk dla osób z zaburzeniami odżywiania (bulimia i anoreksja), dietetyk dziecięcy, dietetyk dla kobiet w ciąży i karmiących, dietetyk osób różnymi jednostkami chorobowymi (cukrzycą, miażdżycą, nadciśnieniem tętniczym, chorobami układu pokarmowego), specjalista dietetyk, specjalista ds. żywienia, dyplomowany dietetyk,  indywidualne plany żywieniowe, skuteczne odchudzanie, układanie diet, porady żywieniowe, dietoterapia, analiza składu ciała, racjonalne odżywianie, zbilansowana dieta, porady dietetyczne, psychodietetyka]