O mnie
Dietetyk Kliniczny, dr n. med. Małgorzata Mojzykiewicz
W 2007 roku uzyskałam tytuł magistra inżyniera w zakresie dietetyki na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Swoje zainteresowania naukowe od czasu ukończenia studiów rozwijałam, jako uczestnik konferencji naukowych z zakresu zespołu metabolicznego, co skłoniło mnie do ukończenia w 2019 roku Studium Doktoranckiego na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu i uzyskaniem w 2020 roku stopnia doktora nauk medycznych w zakresie dietetyki. Z myślą o najmłodszych pacjentach ukończyłam również studia podyplomowe z zakresu pedagogiki.
Główny obszar moich zainteresowań naukowych to zapobieganie powstawania otyłości, żywienie osób z cukrzycą oraz kobiet w okresie okołoporodowym. Jestem wieloletnim Członkiem Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Ponadto, organizuję warsztaty żywieniowe w szkołach rodzenia, przedszkolach oraz prowadzę zajęcia dydaktyczne na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu z zakresu dietoprofilaktyki i żywienia klinicznego. Jestem współautorką prac naukowych oraz uczestniczką licznych sympozjów i konferencji z zakresu dietetyki i żywienia człowieka.
Certyfikat – Studium Doktoranckie
Potwierdzenie członkostwa w Polskim Stowarzyszeniu Dietetyków
Certyfikaty